X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Training-Alcohol-en-Drugs

Bureau Maatschappelijke Zorg heeft een scala aan trainingen en workshops op het gebied van middelengebruik. Dit kan varieren van een workshop tot aan een aantal trainingsdagen. Aan de hand van uw wensen maken wij een passend aanbod die aansluit bij uw behoefte.

In onze standaard basiscursus (duur van 1 dag) werken wij samen met u aan de basiskennis rondom middelengebruik. Welke soorten middelen zijn er en welke invloed heeft dit op een persoon. Na deze dag beschikt u over:

  • kennis over de meest voorkomende drugs. Welke effecten en risico’s brengen het gebruik van middelen met zich mee?
  • welke groepen het meeste risico lopen bij het gebruik van alcohol en drugs en wat maakt dat dit zo is
  • onderscheid te maken tussen recreatief middelengebruik, misbruik  en een verslaving
  • basiskennis over de neurologische werking van middelen op de hersenen.

Deze training is samengesteld op basis van recente onderzoeken en praktijkervaring van een ervaren trainer met ruime ervaring binnen de verslavingszorg.

Doelgroep:

Deze training is voor iedereen die wil beschikken over de basiskennis rondom middelen. De volgende disciplines hebben de training al reeds bij Bureau Maatschappelijke Zorg gevolgd: preventiewerkers, vrijwilligers, medewerkers sociaal wijkteam, studenten, VVT medewerkers, psychologen, huisartsen en praktijkondersteuners. Maar ook medewerkers in het jeugd- of jongerenwerk, onderwijs en hulpdiensten.Weergave:


Bezig met laden...

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies