X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Subcategorieën
Uitnodiging-professionals
Beste lezer,
 
Soms gebeuren er dingen in een gezin die veel stress en spanningen veroorzaken, bijvoorbeeld depressiviteit, ziekte, financiële of andere problemen. Een kind kan hier moeilijker mee omgaan dan volwassenen. Zij kunnen niet overzien wat er aan de hand is en betrekken spanningen op zichzelf. Kinderen weten nog niet goed hoe de wereld in elkaar zit en denken dat alles door hun gedrag komt. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die langere tijd in zo'n situatie verkeren meer risico lopen. Speciaal voor deze kinderen en gezinnen is de interventie PIEP zei de Muis ontwikkeld (Trimbos).

Doel van PIEP
PIEP heeft als doel om een bijdrage te leveren aan het voorkomen van (ernstige) psychiatrische problemen bij kinderen van 4-8 jaar als gevolg van psychosociale, psychische of verslavingsproblemen van een of beide ouders.
 
Het voorkomen van ernstige psychiatrische problematiek bij de kinderen kan gerealiseerd worden door de belasting voor het kind te verminderen en de competentie van de ouder te vergroten. Door middel van gerichte kennisoverdracht en het aanleren van vaardigheden worden de beschermende factoren versterkt en de risicofactoren verminderd.
 
Elke bijeenkomst heeft PIEP de muis een verhaal wat hij mee heeft gemaakt. De verhalen hebben allemaal te maken hoe kinderen met emoties in het dagelijks leven om kunnen gaan. Op een speelse, creatieve en vernieuwende wijze leren de kinderen bewust, en onbewust, nieuwe vaardigheden aan. En alles wat ze leren zal bewaard worden in een heuse schatkist. In totaal komen de kinderen 14 keer en zijn er 4 ouderbijeenkomsten waarbij ouders meegenomen worden in de voortgang en handvaten krijgen die in de thuissituatie toegepast kunnen worden.
 
PIEP komt naar Gelderland!
PIEP zei de muis is een unieke interventie die vanaf januari 2018 ook in de Regio Centraal Gelderland aangeboden zal worden. De trainingen worden gegeven door professionals die ruime ervaring hebben met het werken met kinderen die, op welke wijze dan ook, in de knel zitten.
 
Uitnodiging ‘Ontmoet PIEP’

Op donderdag 30 november om 10:00-11:30 kunt u als professional kennismaken met PIEP de muis, de trainers, ons groeps- en individuele aanbod en de materialen waarmee wij werken. Vanzelfsprekend is PIEP ook aanwezig om kennis met u te maken. De informatiebijeenkomst zal plaatsvinden op onze trainingslocatie aan de Schoonoord 30 te Westervoort.
 
Om een goede inschatting te kunnen maken hoeveel mensen er komen stellen wij het op prijs als u zich aan wilt melden voor deze bijeenkomst. Dat kunt u doen door een mail te sturen naar info@bureaumaatschappelijkezorg.nl.

Vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 026-3796195. 
 Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.