X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Subcategorieën
PIEP-DE-MUIS

De ‘Piep zei de muis club’ is ontwikkeld voor kinderen van 4-8 jaar die extra steun nodig hebben omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van stress en spanningen. Bijvoorbeeld als een ouder ernstig ziek wordt of depressief is, of er sprake is van een scheiding of heftige ruzies. Andere voorbeelden waar je aan kunt denken: als iemand komt te overlijden of bij een ernstig ziek broertje of zusje.

Waarom is PIEP belangrijk?
Kinderen kunnen hier minder goed mee omgaan dan volwassenen en betrekken veel op zichzelf. Ze kunnen zich schuldig voelen en denken dat het door hen komt dat papa of mama zo verdrietig of ziek is. Kinderen van deze leeftijd reageren op verschillende manieren op stress en spanning: door bijvoorbeeld heel stil te worden, zich niet te uiten, ze worden boos, dwars of onzeker. Ook kunnen ze bang zijn om te gaan slapen of bij hun ouder(s) weg te gaan.

Wat doen we op de kinderclub PIEP?
In de club vertelt PIEP de muis, een handpop, over wat er thuis allemaal is gebeurd. Piep nodigt de kinderen uit om samen voor allerlei situaties een oplossing te zoeken: wat doe je bijvoorbeeld als je verdrietig bent? Zo wordt er op een speelse en creatieve manier geprobeerd om kinderen vaardigheden te leren waardoor ze makkelijker met eigen emoties en de situatie thuis om kunnen gaan. Ze leren ook dat ze zich niet schuldig hoeven te voelen.

Bijeenkomsten voor ouders/verzorgers
Voor ouders is er vier keer een ouderbijeenkomst waarin er verschillende ‘opvoedthema’s’ behandeld worden. Deze bijeenkomsten vinden tijdens de kinderclub plaats.

Deelname
PIEP de muis is een interventie die alleen toegankelijk is als wij met uw gemeente een contract hebben. De gemeenten waar wij voor werken zijn:

Arnhem, Duiven, Westervoort, Zevenaar, Doesburg, Rheden, Rijnwaarden, Wageningen, Overbetuwe, Lingewaard, Rozendaal en Renkum. 

U kunt voor deze interventie aangemeld worden door de gemeente, jeugdarts, huisarts of medisch specialist (bijvoorbeeld kinderarts). Aanmelden gaat door middel van een formulier die u hier kunt downloaden.

Wanneer start PIEP?
De eerste PIEP groep start op 20 januari 2018 (zaterdag) van 13:30-14:45 in Westervoort. Op dit moment is er (nog) geen wachtlijst voor de training. 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.